04 apr

April månads medlem – Fredrik

Om man kommer till dojon för första gången finns det ganska goda odds att Fredrik är där. Fredrik är en eldsjäl som brinner för träning – han finns med som tränare för nybörjare, han håller i våra fyspass och ansvarar för vårt konto på Instagram. Vi passade på att ställa några frågor om boxning, fysövningar och musik.

Hur kommer det sig att du började träna ju jutsu?
-Boxning var ju min start som jag höll på med i 10 år. När jag flytta hit så vart det gym (som jag fortfarande håller på med) sen blev det thai boxning 1 år. Därefter MMA 1 år men jag ville ha mer och började utforska japansk kampsport/ självförsvar. Hur jag fick nys om ju jutsu? Det var en förälder på mitt dåvarande jobb som så att jag borde testa gick dit och efter första passet så var jag fast. Så har hållit på med ju justu i lite mer en 3 år, tror jag.

Du har boxats och hållit på med MMA – vad skulle du säga skiljer dessa sporter åt från ju jutsu?
-Ja du, ju jutsu är mycket mjukare kan man säga inte lika intensivt som MMA eller boxning.

Har ju jutsu påverkat dig? Eller är det bara rolig och bra träning?
-Ju jutsu har givit mig en helt ny syn på livet, på samhället. Innan jag började träna bar jag på mycket ilska från mitt förflutna och nu ingen ilska och jag har hittat harmoni.

Du kommer hålla i vårt styrketräningspass som drar igång på fredagar. Har du en favoritövning du kommer köra med oss?
-Ja, det stämmer bra! Ja, den övningen är slag intervaller man slår så fort man kan i den tid jag säger och vila lika länge. Slå 30 sekunder och vila 30 sekunder. Den känns mer än vad man kan tro.

Sista frågan: du lyssnar mycket på musik. Vilken låt är din bästa träningslåt? Varför?
-Oj, det var nog den svåraste frågan. Jag lyssnar mycket på motiverade clip på Youtube om träning men om jag måste välja så är det nog Disturbed – Get down with the sickness. Den är ett måste i min musik lista.