18 maj

Maj månads medlem – Amanda

Så här i maj tar vi pulsen på Amanda. Amanda är vår snälla bibliotikarie som aldrig skulle strypa tillgången på litteratur men strypa träningskompisar gillar hon.

Du har tränat judo tidigare – vad hade du för bälte? Berätta lite om likheter och skillnader?
– Judo har mer kast, och kast från första början. En del av det som man i ju jutsu börjar lära sig till grönt bälte, lär man sig precis i början på judon. Ju jutsun har däremot mer slag och sparkar än vad judon har.

Vad har du för mål med din träning?
– Delvis vill jag kunna försvara mig om det någonsin skulle behövas (men det är ändå ganska otroligt. Hoppas jag.) Sedan tycker jag också att kampsporter är otroligt roligt, och därför blir det av att jag kommer iväg. Träning jag inte tycker om, blir inte av, och jag vill röra på mig mer.

Många tjejer drar sig för att träna budo. Som en äkta budotjej vad kan du ge för råd till tjejer som vill prova på men inte vågar?
– Ta med dig en kompis och kom och prova!

Vad motiverar dig i din träning?
– Oj då! Motivation… Delvis att jag vet att jag mår mycket bättre när jag tränar, men det är också sanslöst bra mot stress och aggressioner från resten av livet. Sedan tycker jag att det är kul att komma iväg och träffa och träna med trevliga människor, och jag gillar att engagera mig i saker.

Men gör som Amanda säger: ta med en kompis och kom och prova eller skippa kompisen och hitta nya hos oss!